Menu

Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych

Od 1-3 czerwca 2018 roku trwać będzie VIII Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych “Czas na ser”.

W piątek - 1 czerwca - startuje panel naukowy. Głównym tematem będą problemy i przeciwności, które dotykały producentów w czasie przetwórstwa farmerskiego mleka.

W kolejne dni, czyli w sobotę i niedzielę, odwiedzający będą mogli uczestniczyć w warsztatach smaku oraz poznać produkty, które będą wypełniać po brzegi stragany: sery, wypieki, lody, oliwki, konfitury, kawy, napitki, piwa, miody oraz nalewki.

Organizatorzy festiwalu zadbali o urozmaicenie harmonogramu imprezy, dlatego w tym roku przygotowano specjalną przestrzeń gastronomiczną, w której królować będzie Krzysztof Mazurek- szef kuchni Hotelu Krasicki.

Wybierasz się na festiwal? Zarezerwuj sprawdzony nocleg w Lidzbarku Warmińskim