Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych
21 maja 2018 roku
Od 1-3 czerwca 2018 roku trwać będzie VIII Ogólnopolski Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych “Czas na ser”.
W piątek - 1 czerwca - startuje panel naukowy. Głównym tematem będą problemy i przeciwności, które dotykały producentów w czasie przetwórstwa farmerskiego mleka.
W kolejne dni, czyli w sobotę i niedzielę, odwiedzający będą mogli uczestniczyć w warsztatach smaku oraz poznać produkty, które będą wypełniać po brzegi stragany: sery, wypieki, lody, oliwki, konfitury, kawy, napitki, piwa, miody oraz nalewki.
Organizatorzy festiwalu zadbali o urozmaicenie harmonogramu imprezy, dlatego w tym roku przygotowano specjalną przestrzeń gastronomiczną, w której królować będzie Krzysztof Mazurek- szef kuchni Hotelu Krasicki.
Wybierasz się na festiwal? Zarezerwuj sprawdzony nocleg w Lidzbarku Warmińskim